• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Metallografisk Sommerpraktikum, 2002

Vi brukte to dager på laboratoriet der vi preparerte prøver av aluminium for å se på alfa/beta transformasjon, en fesi-prøve og en hpdc-prøve med porer. Vi så på bruk av ulike slipe-og poleringsprodukter, samt etseteknikk. Et sånt seminar gir en unik mulighet til å få frem kunnskap som ikke nødvendigvis står nedskrevet i lærebøkene. Hver enkelt deltaker deltok med sine problemstillinger, prøver og prepareringsduker. På denne måten fikk vi mer enn nok å ta tak i.

Vi hadde en interessant omvisning og demonstrasjon på det nye Atomic Force mikroskopet som HiA har anskaffet. En av doktorgradsstipendiatene, Jens Lehrmann viste sine prøver og noe av sitt arbeid som omhandler amorfe nikkel-bor legeringer som fungerer som katalysator for hydrogenproduksjon.

Den sosiale rammen med felles overnatting og bespisning ga rom for den uformelle samtale der små og store problemer lot seg løse.
Dette er kanskje en måte medlemmer i NMF kan arbeide sammen på. Det er en stor fordel å være en liten gruppe som arbeider med felles problemstillinger.

Nye teknikker, ideer og kunnskap kan utvikles og bli nyttig påfyll til oss som arbeider med metallografi.

Se bilder bilder fra Grimstad i galleriet.

 


Nyheter

Instagram

fredag 14. november 2014

Vi har nå fått et instagramgalleri på våre internettsider. Om du har noen bilder som kan knyttes til Norsk Metallografisk forening legger du det ut på instagram og merker bildet med...
Les mer!

Facebook