• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
NMF Årsmøte 2013
Årsmøte 2013

Norsk Metallografisk Forening avholdt årsmøte på Sunndalsøra 19-21. juni 2013. Foreningens 30-årsjubileum ble høytidelig markert med middag på Tredalsbakken. Videre var Best Practice vedrørende laboratoriedrift tema for de 30 deltagerne. Presentasjoner fra innleggene finner du under sammen med årsmøtereferatet. Torsdag ble avrundet med en fantastisk teateropplevelse i form av premieren på Lady Arbuthnott. Tusen takk til Synnøve for et meget bra årsmøte.


Årsmøtereferat 2013


Best Practice

 
Foiler - George Vander Voort

George Vander Voort, en legende innen metallografi, deltok på 30-årsjubileumet til NMF. I anledening besøket holdt han tre foredrag. To av disse var tekniske, mens det tredje tok for deg hvilke muligheter som finnes for NMF-medlemmer innenfor International Metallographic Society (IMS) etter at vi ble assosierte medlemmer. Alle tre fordragene finnes nedenfor.

Image Analysis Measurements of Graphite in a Number of DI Specimens Using E 2567 and Modifications

A Comparison of Grain Size Measurement Methods

ASM and IMS Member Benefits

 
Kurs i lysmikroskopi - Høsten 2013

Kurset gir en grundig og praktisk innføring i lysmikroskopering. I forelesningsform gjennomgås det lysoptiske grunnlaget for selve mikroskopet og de ulike teknikkene som anvendes. Dette er viktig for at deltakerne senere skal kunne utnytte mikroskopet optimalt. Den praktiske delen av kurset er lagt nært opp til den teoretiske, og det blir lagt vekt på å belyse samtlige teoretiske aspekter gjennom praktiske eksempler.

Kurset går over to uker, uke 49/2013 og uke 2/2014. Det avholdes på NTNU, Trondheim.

Professor Jan Ketil Solberg er en meget dyktig pedagog og har kjørt kurset i en årrekke med gode tilbakemeldinger. Ønsker du å høre mer om kurset fra en som har gjennomført det kan du ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen - 98 28 39 75. Kurset anbefales av Norsk Metallografisk Forening.

Les mer på fagets hjemmeside!

 


Nyheter

Instagram

fredag 14. november 2014

Vi har nå fått et instagramgalleri på våre internettsider. Om du har noen bilder som kan knyttes til Norsk Metallografisk forening legger du det ut på instagram og merker bildet med...
Les mer!

Facebook